BANE, DUAT - 05.oktobra u sarajevskom AG klubu


05.10. u sarajevskom klubu AG, održat će se svirka u sklopu turneje, posljednje koju Bane radi prije pauze koja će trajati do 2014. godine. Ovom svirkom Bane ujedno promoviše svoj album "The Acausal Fire". Kao specijalni gosti nastupit će bihaćki death metal / grindcore sastav Duat. Organizatori su Sarajevo Metal Fest Promotions i BHHC Booking. 
Start: 21:00 h
Ulaz: 10 KM (uračunata konzum. od 3 KM)

facebook event (RSVP): kliknite ovdeBane je black / death metal sastav iz Novog Sada (Srbija), osnovan 2006. godine. U početku je to bio one-man projekt. Tako je snimljen jedan demo "Unfinished" koji nije objavljen. Prvi put postava je kompletirana 2009. godine kada su izdali EP "Misanthropia". Tada se javljaju problemi s postavom. 2010. ponovo počinju sa nastupima. U to vrijeme završavaju i svoj prvi full length album "Chaos, Darkness and Emptiness". 2011. objavili su dva split izdanja: jedan sa: The True Endless, Ancient Reign, Warfield, Lycanthropy, a drugi sa: Neftaraka (Mal). Drugi album "The Acausal Fire" promovišu na ovoj turneji.

Duat je death metal/grindcore bend osnovan u Bihaću početkom 2009. godine. Postavu su činili Emir (vokal), Riad (gitara), Adin (gitara), Dino (bass), Alen (bubnjevi). Ubrzo bend napušta Adin, a 2010 i Emir. Umjesto Emira Ramića novi vokal postaje Emir Toromanović. Do sada su imali nekoliko nastupa, uglavnom u Bihaću i Sarajevu. U septembru 2010. godine su izadali EP "Misery". Početkom 2011. bendu se pridružuje Benjamin Čišić (gitara). Za sad njihov najvažniji nastup je bio sa Misery Index-om u Sarajevu, u maju 2011. U septembru 2011. su izdali novi EP "A Vision To Show"0 comments:

Objavi komentar