VIOLENT CHAPTER, SHIPWRECKED, AGELAST - 20.10 u sarajevskom AG klubu

20.10. u sarajevskom Ag klubu gostuje metalcore sastav Violent Chapter iz Srbije. Kao podrška nastupa metal / hardcore bend Agelast iz Sarajeva i Konjica. Organizator je NBOM Booking, a više informacija će biti poznato uskoro.


Start: 20:30 h
Ulaz: __ KM
facebook event  (RSVP): kliknite ovde







Violent Chapter je metalcore sastav iz Beograda (Srbija), osnovan u proljeće 2006. godine. Ubrzo ulaze u studio i snimaju svoj prvi EP "Trapped". Nakon toga uslijedile su svirke u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Snimi su dva full length albuma: Traces (2007) i Inverse Midas (2010). Stekli su epitet jednog od najboljih metalcore sastava u zapadnobalkanskoj regiji. Postavu benda čine: Marentz (vokal), Bambi (gitara, prateći vokali), Gojko (gitara), Shomi (bass), Aleksa (bubnjevi).



Bend Agelast je nastao početkom 2012.-e godine,a osnovali su ga Haris,Adi i Aleks. S idejom da rade autorske stvari, odmah su počeli sa ''kućnim'' probama te kreću u potragu za basistom i bubnjarem. Nakon nekog vremena bendu se priključuje Adi Begtašević na bubnjevima i bend počinje sa ozbiljnijim radom dok kao privremeno rješenje na mjestu basiste je tu Ensar Ajkunić (The Loudest Silence).Trenutno bend radi na novim autorskim pjesmama i završavanju svog EP-a koji bi u skorije vrijeme trebao biti snimljen. 

Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, u ideju su djelili četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society, tako da nije dugo trebalo da se oformi posada za provođenje teorije u praksu. Duži period se radilo na skiciranju plana plovidbe i prikupljanju potrebnog materijala za put na koji se posada po imenu Shipwrecked otisnula u augustu 2012. godine.  Članovi benda su: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Dino Taletović (bass), Mirza Čengic (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar