AESTHETIC EMPATHY, LIFE IN PERIL, ORISONS IN VAIN @ OC Galerija, Novi Travnik (10.03.2012.)

U novotravničkom Omladinskom Centru "Galerija", 10. marta nastupit će sarajevsko/novotravnički metalcore / alternative sastav Aesthetic Empathy i gosti iz Hrvatske, melodic hardcore bend Life in Peril koji je u posljednje vrijeme zabilježio niz nastupa u BiH. Sa ova dva benda binu će dijeliti i sarajevski modern melodic death metal / metalcore sastav Orisons in Vain.



Start: 20:30 h
Ulaz: 5 KM


Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav, koji je nastao od nekadašnjeg benda Kursk (osnovanog oko 2002.) AE je 2010. godine završio snimanje svog prvog albuma "Definement". Nekoliko puta su nastupili, a kao najvažniji nastupi izdvajaju se: na Demofestu u Banja Luci i na Sarajevo Metal Festu 2011. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot. 


Life in Peril je melodični hardcore sastav iz Varaždina (Hrvatska).  Sastavljen je od  članova bendova I Hope You Suffer, Dead by Mistake i Eyes of Betrayal... a oni su Denis Bilonić - Drums, Lovro Habek - Guitar, Nino Huzjak - Guitar, Andrija Danko - Bass, Goran Bistrović - Vocals.  U svojim tekstovima se prvenstveno bave socijalno političkim temama kao što su apsurdnost rata, globalizacija te mizantropija. Završili su snimanje full length albuma "Wings of Perdition".


Orisons in Vain je osnovan u Sarajevu 2009. godine. Počeli su kao rock band, a onda prelaze na metal, tačnije na modern melodic death metal / metalcore. Snimili su nekoliko demo pjesama, uslijedile su svirke, a onda i  kritike koje  su uglavnom dobre. U septembru 2011. godine završili su snimanje svog prvog EP-a "The Blackest Tree". Zabilježili su nekoliko nastupa u Sarajevu, Visokom, Mostaru... Nastupili su u emisiji TNT / Rigor Mortis. 

2 komentara: