HORROR NIGHT FEST - 13. jula u sarajevskom klubu Sloga (Cinemas)

13.07. (petak 13.) u klubu Sloga (Cinemas) održat će se prvi Horror Night fest. Do sad su najavljena dva benda: Pero Defformero iz Novog Sada (Srbija), Wake the Dead iz Marseillea (Francuska) i mladi sarajevski symphonic / gothic metal sastav The Loudest Silence. Organizatori su BHHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions. 



Start: 20:30 h 






Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova.


Wake the Dead je sastav iz Marseillea (Francuska), osnovan 2010. godine. Sviraju moderni melodični hardcore. Već u 2011. godini snimili su full lenth album "The Things We Can't Forget" i održali su oko 60 svirki širom Evrope, a 2012. godine su izdali EP "Meaningless Expectations". Članovi benda su: Jeff (vokal), Gui (gitara), Nico (gitara), Yvan (bass), Fabien (bubnjevi).


The Loudest Silence je symphonic / gothic metal kojeg su osnovali Taida i Denijal, u oktobru 2010. godine. Bendu se ubrzo pridružuje Bajro. Završavaju se 2 pjesme (Wake up in my dream, Soul reflection). U februaru 2011. se bendu pridružuju Ensar i Tibor i ubrzo i Zlatan. U maju 2011. bendu se na mjestu bubnjara pridružuje Jasmin Aganagić, iz bendova Orisons in Vain i Šamar, koji je sa bendom svirao do septembra. Od novembra se na mjesto bubnjara dolazi Aleksandro Alcantara iz Evading Downfall i Motherpig. 


0 comments:

Objavi komentar