Sarajevski ljetni metal festival - 9. i 10. juli - EXODUS i BENIGHTED potvrdili nastup

datum objave: 04.05.2012.

U Sarajevu će se u julu održati metal festival pod radnim nazivom "Summer Metal Fest". Prije par dana iz Sarajevo Metal Fest Promotionsa su poručili da imaju veliku najavu. U petak (03. maja) otkrili su da u Sarajevo dolazi Exodus kultni thrash metal sastav iz San Francisca EXODUS.


Exodus svira na ljetnoj turneji sa starim gitaristom Rick Hunolt-om koji je Exodus napustio 2004. godine, a sada je tu da zamijeni Gary Holta koji se pridružio Slayeru kao privremena zamjena za Jeffa Hannemana. Exodus prvi put nastupa u Sarajevu i to će biti zaista veliki spektakl. Pored Exodusa, 09.07. svirat će još nekoliko bendova

Benighted, brutal death metal / grindcore iz Francuske je najavljen početkom godine da će svirati u julu, tako da su organizatori došli na ideju da organizuju fest jer će dva navedena benda nastupiti 09. i 10. jula. Benightedu će podršku pružiti takođe par bendova koji će naknadno biti najavljeni.

Festival će se održati u Amfiteatru Doma mladih (09.07.) i u klubu Sloga (Cinemas) 10.07. Organizatori su Sarajevo Metal Fest Promotions i BHHC Booking.

U prodaji će biti i karte za oba dana koje će se moću nabaviti uz popust u odnosu na punu cijenu karte za jedan dan.

Više informacija uskoro!

0 comments:

Objavi komentar