30. marta u AG klubu - Humanitarna svirka za Nervesu Ejupovic

30. marta održat će se Humanitarna svirka za Nervesu Ejupović. Svirat će bendovi SPUK, Regaining The Crown, Old Fools i Voltera.

Ulaz: 5 KM

Sav prihod od ove svirke ce biti uplaćen na žiro račun Nervese Ejupovic, lijepe i uspješne magistrice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Dan nakon svirke bit će postavljena skenirana uplatnica. Svi prijatelji od Nervese, i ljudi koji vode humanitarnu kampanju su dobrodošli da se pridruže u prodavanju ulaznica i prikupljanju dobrotvornih donacija na dan koncerta.

Upad se plaća samo na dan svirke, na vratima kluba AG. Kutija za donacije ce također stajati na vratima kluba.
Pored ovog, biće postavljena kutija za priloge za gospođu Mirsadu Pentić koja je oboljela od leukemije. Lijekovi potrebni Mirsadi koštaju 2000 eura.


Nervesi Ejupović je dijagnosticiran karcinom limfnih ćelija (Hodžkinov limfom), te se, uz pomoć humanitarnih akcija i pomoći upravo vas, liječila na klinici “Rebro” u Zagrebu. Nakon višemjesečnih terapija, koje su uključivale kemoterapiju i radio terapiju, stanje se poboljšalo, došlo je do povlačenja bolesti te se Nervesa vratila u Sarajevo na dalje liječenje, uz redovne odlaske u Zagreb na kontrole i testove. Bolest koju ima je specifična po tome, što se u dosta slučajeva vraća.

Doktori su potvrdili da je stanje alarmantnije nego prvi put. Ono što je sigurno je da će u liječenju biti korištena intenzivna hemoterapija koja će po završetku iziskivati transplataciju koštane srži. Nervesa je hospitalizovana u Modeni i u potpunoj izolaciji.

Ovim putem Vas pozivamo da pomognete Nervesi Ejupović svojim uplatama, kako bi mogla nastaviti liječenje i pobijediti tešku bolest.

Na stranici http://nervesa.info možete se informisati o akcijama za pomoć Nervesi.

Uputstvo za uplate iz BiH:
UniCredit Bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
Nervesa Ejupović
Broj računa KM: 3386902595215327


Uputstvo za uplate iz inostranstva:
UniCredit bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb
NERVESA EJUPOVIĆ
SWIFT CODE: UNCRBA22
IBAN CODE: BA39 3389 1040 2574 8519
BROJ RAČUNA EUR: 40219080001



O bendovima:


S.P.U.K. (Sreća Pojedinca - Uspjeh Kolektiva) je punk rock bend iz Vogošće. Mersed Ibrahimović (vokal i gitara), Davorin Sekulić (bass), Slaven Stokić (ritam gitara) te Narcis Merdan (bubnjevi)

Regaining The Crown - new school hardcore / beatdown. Prva svirka.

Old Fools - blackened punk bend kojeg čine članovi bendova Bestias i Rituali Satanas.

Voltera - mladi metal sastav iz Priboja (Srbija)

0 comments:

Objavi komentar