HOBSON'S CHOICE, TOXICDEATH, PUNKART, TRASH UNION - 26. aprila u tuzlanskom BKC klubu

Tuzlanski hardcore bend Hobson's Cohice održat će 26. aprila posljednji koncert. Kao gosti nastupit će tuzlanski bendovi Toxicdeath i Punkart kao i Trash Union iz Zrenjanina. Koncert se održava u BKC klubu u Tuzli. Koncert počinje u 21:00 h, a cijena ulaznice je 5 KM.

Napomena: BKC se nalazi blizu željezničke i autobuske stanice.

Hobson's Choice je 2005. godine u Tuzli osnovao Aleksandar Todorović sa ciljem promocije hardcore zvuka, ali i pozitivnih ideja i aspekata djelovanja unutar hardcorea, ali i u životnoj sredini. Njihova muzika, koja se najlakše može okarakterisati kao hardcore nove škole, veoma često je bila u sjeni nečega puno većeg - DIY etike i principa. Rijetko koji bend sa područja Bosne i Hercegovine se može pohvaliti količinom pozitivnih ideja koje su demonstrirali na svojim koncertima, ali i nakon istih, u razgovoru sa ljudima koje nikad nisu nazivali 'fanovima', već prijateljima. Nakon devet godina aktivnog učešća na bh i regionalnoj hardcore sceni, tri EP izdanja i jednog singla, te nastupa sa velikim brojem bendova različitih usmjerenja kakvi su Born From Pain, Unrestrained, En Mi Difensa, Last Hope, My Dying Bride, ali i mnogi drugi, Hobson's Choice završava sa radom, ali ne i sa promocijom pomenutih vrijednosti. 


Toxicdeath je death metal sastav osnovan 2000. godine u Tuzli. Do sad su snimili dva demo izdanja, jedan live album i full length "Contamination". Uskoro bi svjetlost dana trebao ugledati njihov novi album "Techniques of Darkness". Do sad su nastupili sa bendovima: Vader, Vital Remains, Behemoth, Sinister, Decapitated i mnogim drugim. Svirali su na festivalima: Sarajevo Metal Fest 2010.,Metalfest (Zadar, 2012), Lukavac Metal Fest (2013.) itd.  Postavu benda čine: Edin Begovć (vokal), Nedžad Bibić (gitara), Asmir Omerović (bass) i Sead Hadžić (bubnjevi).


Punkart je tuzlanski punk bend. Prve pjesme snimaju 2000. godine u kućnom studiju (12 pjesama ) i taj demo dobija naziv "Punkart", a godinu dana poslije grupa snima i demo (polustudijski snimak) "Generacija bez budućnosti".  "Stomak Tuzle" izlazi 2002. godine. Snimili su spot za pjesmu "Ja sam prevaren". 3 godine kasnije izlazi Cd "Terorizart". Nakon kraćeg perioda hibernacije, bend je ponovo na putu da nastavi gdje su stali, i 2010. snimaju maxi single pod nazivom "Treble Trouble".


Trash Union je hardcore / thrash metal bend iz Zrenjanina (Srbija). To je od rijetkih preživjelih bendova iz '90 sa underground scene Srbije. Bend kombinuje hardcore i thrash metal zvuk po uoru na Suicidal Tendencies i D.R.I., a do sada imaju dva izdanja, "Pride and No Prejudice" iz 2006. te "Built To Last" iz 2009. godine. Trash Unionu je ovo druga posjeta Tuzli nakon druženja na rođendanskoj svirci Hobson's Choice-a 2010. Postavu bendova čine: Marko Cerović (vokal), Goran Radaković (gitara), Ilija Filep (gitara), Dimitrije MIhajlović (bass), Nikola Stankov (bubnjevi).



0 comments:

Objavi komentar