PERO DEFFORMERO, DOZËR i gosti - 01.11. mostarskom OKC-u "Abrašević"

1. novembra u mostarskom OKC-u "Abrašević" svirat će bendovi Pero Defformero, Dozer, Bezbeli Apstraklije i Dark Reflexions. Cijena ulaznice u pretprodaji je 7 KM, a na dan koncerta 10 KM.

Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova, a 2014 full length album "Jer To Liči Na Taj Način?". 

Dozër je thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Waste-om u Županji i Malignant Tumour-om u Sarajevu. Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od marta 2011. do jula 2012. snimaju debitantski album "Noć Za Teške Priče" koji je svjetlost dana ugledao 8. novembra 2013. preko labela Beyond The sun Records. Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).

Bezbeli Apstraklije su "Teferidž" punk bend iz Sarajeva, osnovan početkom 2014. godine. Postavu benda čine Haris Ljumanović "Turbo Avaz" (vokal, gitara), Haris Kadenić "Bassistaga" (bass) i Berin Tuzlić "Estamlija" (bubnjevi). Album "Kad Je Bal Nek' Je Kanibal" su objavili preko Croatia Records-a.Dark Reflexions je metalcore / deathcore / melodic hardcore bend, osnovan krajem 2007. godine u austrijskom gradu Lustenau. Snimili su dva albuma "Beyond Obscurity" i "When Lambs Becomes Lions". Postavu benda čine: Michael Lapitz (vokal), Benjamin Gruber (gitara), Pascal Egartner (gitara), Lukas Ortner (bass) i Aaron Schinnerl (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar