Occupy Tuzla: HOBSON'S CHOICE i HARDFACED u tuzlanskom klubu Underground (29.04.2012.)

U klubu Underground, u Tuzli 29. aprila če se održati svirka pod nazivom "Occupy Tuzla - Hardcore Edition". Svirat će bendovi Hobson's Choice (Tuzla, B&H), Hardfaced (Ohrid, Makedonija). Organizatori, bend Hobson's Choice između ostalog kažu: 

"Prijatelji okupljeni oko benda Hobson’s Choice žele da skrenu pažnju na probleme lokalne zajednice koja se teško nosi sa bremenom izazova koje nosi novo vrijeme: nezaposlenošću, loše reformisanim obrazovanjem, korupcijom na svim nivoima vlasti, socijalnim previranjima kao i klasnom razlikom koja ne poznaje nacionalne i religijske podjele. Osjećaj neprevde nikada nije bio snažniji,vrijeme da iskažemo naše nezadovoljstvo uključujući se u proteste širom zemlje nikada nije bilo pogodnije."

Start: 21:00 h
Ulaz: 5 KM (uključena konzumacija od 2 KM)



Hobson’ Choice je bend koji je nastao 2005.godine u Tuzli. Ideja o pokretanju benda izrodila se iz očajnog stanja u kojem se nalazila tuzlanska hardcore punk scena i želje za poboljšanjem iste. Na inicijativu Aleksandra (vokal) i Adise (bas) bend se okuplja i održava prvu probu u prostorijama Doma omladine Tuzla. Nedugo zatim, prvobitna postava benda se mjenja. Nastupili su na nekoliko festivala, između ostalih na: EXIT festivalu (Srbija), Sarajevo Metal Fest 2010 (BiH), Interground (BiH). Dijelili su binu sa velikanima poput: Born From Pain (HOL), My Dying Bride (GBR) itd. Danas bend čine: Sale (vokal), Sejo (Gitara), Aleksandar (gitara), Asmir (bass), Rule (bubnjevi).



Hardfaced je metalcore bend iz Ohrida (Makedonija) osnovan početkom 2004. Prvi album "More Than Hate" izdali su 2007. godine. Iste godine, u Bugarskoj je objaveljeno re-izdanje tog albuma nakon čeka su održali par svirki u Bugarskoj i Srbiji. Uslijedile su dobre recenzije u Makedonije i na cijelom Balkanu. 2008. zbog nekih promjena u sastavu snimanje albuma je odgođeno na neko vrijeme tako da su tek 2011. snimili drugi album "Show Them What They Fear". 

0 comments:

Objavi komentar