Occupy Tuzla: HOBSON'S CHOICE i HARDFACED u tuzlanskom klubu Underground (29.04.2012.)

U klubu Underground, u Tuzli 29. aprila če se održati svirka pod nazivom "Occupy Tuzla - Hardcore Edition". Svirat će bendovi Hobson's Choice (Tuzla, B&H), Hardfaced (Ohrid, Makedonija). Organizatori, bend Hobson's Choice između ostalog kažu: 

"Prijatelji okupljeni oko benda Hobson’s Choice žele da skrenu pažnju na probleme lokalne zajednice koja se teško nosi sa bremenom izazova koje nosi novo vrijeme: nezaposlenošću, loše reformisanim obrazovanjem, korupcijom na svim nivoima vlasti, socijalnim previranjima kao i klasnom razlikom koja ne poznaje nacionalne i religijske podjele. Osjećaj neprevde nikada nije bio snažniji,vrijeme da iskažemo naše nezadovoljstvo uključujući se u proteste širom zemlje nikada nije bilo pogodnije."

Start: 21:00 h
Ulaz: 5 KM (uključena konzumacija od 2 KM)Hobson’ Choice je bend koji je nastao 2005.godine u Tuzli. Ideja o pokretanju benda izrodila se iz očajnog stanja u kojem se nalazila tuzlanska hardcore punk scena i želje za poboljšanjem iste. Na inicijativu Aleksandra (vokal) i Adise (bas) bend se okuplja i održava prvu probu u prostorijama Doma omladine Tuzla. Nedugo zatim, prvobitna postava benda se mjenja. Nastupili su na nekoliko festivala, između ostalih na: EXIT festivalu (Srbija), Sarajevo Metal Fest 2010 (BiH), Interground (BiH). Dijelili su binu sa velikanima poput: Born From Pain (HOL), My Dying Bride (GBR) itd. Danas bend čine: Sale (vokal), Sejo (Gitara), Aleksandar (gitara), Asmir (bass), Rule (bubnjevi).Hardfaced je metalcore bend iz Ohrida (Makedonija) osnovan početkom 2004. Prvi album "More Than Hate" izdali su 2007. godine. Iste godine, u Bugarskoj je objaveljeno re-izdanje tog albuma nakon čeka su održali par svirki u Bugarskoj i Srbiji. Uslijedile su dobre recenzije u Makedonije i na cijelom Balkanu. 2008. zbog nekih promjena u sastavu snimanje albuma je odgođeno na neko vrijeme tako da su tek 2011. snimili drugi album "Show Them What They Fear". 

0 comments:

Objavi komentar