Occupy Tuzla: HUMAN HOST BODY, DEVASTATED - 6. maja u tuzlanskom klubu Underground


U tuzlanskom klubu Underground, 05. maja će se održati druga svirka pod nazivom "Occupy Tuzla", ovaj put to će biti metal / punk izdanje. U Tuzlu dolaze dva slovenačka benda Human Host Body i Devastated. 


"Prijatelji okupljeni oko benda Hobson’s Choice žele da skrenu pažnju na probleme lokalne zajednice koja se teško nosi sa bremenom izazova koje nosi novo vrijeme: nezaposlenošću, loše reformisanim obrazovanjem, korupcijom na svim nivoima vlasti, socijalnim previranjima kao i klasnom razlikom koja ne poznaje nacionalne i religijske podjele. Osjećaj neprevde nikada nije bio snažniji,vrijeme da iskažemo naše nezadovoljstvo uključujući se u proteste širom zemlje nikada nije bilo pogodnije."

Start: 21:00 h
Ulaz: 5 KM (uračunata konzumacija od 2 KM)


Human Host Body je sludge metal / hardcore / crust punk sastav iz Slovenije. Teško je precizno definisati šta sviraju, svemu gore navedenom mogu se dodati elementi doom-a i black metala.

Devastated je thrash metal / crust punk sastav iz Slovenije. Članovi ovog benda su: Dujc (vokal, gitara), Robče (gitara), Jaka (bass), Martin (bubnjevi). U Tuzlu dolaze u sklopu svoje turneje tokom koje će pored Tuzle (B&H) svirati i u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Turskoj itd. Pjesme benda Devastated možete poslušati ovde.

0 comments:

Objavi komentar