FARSA - Capljina 2012 (17.08.): Terra Slaves, Siledzije, Sataras i drugi

U Čapljini će, 17.08. održati Festival amaterskog rock stvaralaštva "FARSA". Nastupit će: Terra Slaves, Siledžije, Sataraš, Fraktura Pupka, Harpoon Blues Band, M.O.R.T. Bendovi će nastupiti iza Robne kuće u Čapljini, a fest počinje u 20:00 h.
  
Terra Slaves idejno postoji još od početka 90-ih godina. Bend je konkretizirao ideju koju su neki od članova provlačili još prije 10-ak godina u tadašnjim bendovima Secret South  i Neera Etva. Spajanje narodnih napjeva kao što su ganga i bećarac s modernijim glazbenim izričajima najbliži metalu i rocku je ono što ovaj bend čini prepoznatljivim. 2009. godine je snimljen demo, a trenutno snimaju svoj prvi album. Iza sebe imaju nastupe po festivalima većinom u BiH kao i klupske svirke po BiH i u Hrvatskoj, a nastupali su i sa bendovima Kultur Shock i Kries.

Bend Siledžije je osnovan u Ljubuškom 2009. godine. Njihov pravac nije lako definisati jer kombinuju razne žanrove, od rocka, hip hopa, punka, funka ali i elemente elektronske muzike. Pobjednici su Jaeger Musc Night-a i F.A.R.S.A. festivala 2010. godine, a 2011. godine pobijedili su i na XIX WHF-u (West Herzegovina Festival-u). Siledžije su članovi "ALTera" - udruženja hercegovačkih alternativnih bendova. Nerijetko nastupaju sa metal bendovima. Spremaju svoj prvi album. Sile Nuić svira i u folk / metal / rock / alternative bendu Terra Slaves.
 
Sataraš je punk bend iz Mostara. Do sad su zabilježili nekoliko nastupa. Na početku jednu svirku su odradili bez bassista. Do sad su zabilježili par nastupa a danas bend čine:  Kristijan Ćosić - bubanj, Davorin Šain - gitara, Luka Marijanović - vokal, Dominik Karačić - bass, Slaven Bošnjak - gitara. 


Fraktura Pupka je punk / rock / ska bend iz Imotskog (Hrvatska). Pstavu benda čine:  Andrija Milinović (ritam gitara), Roko Lončar (solo gitara i vokal), Domagoj Šanić (bass gitara), Roko Đuzel (bubnjevi), Vice Vučemilović (saxophone), Mijo Perić (truba). Do sad su zabilježili nekoliko nastupa u Hrvatskoj i BiH.

M.O.R.T. je psycohelic punk/blues bend iz Sinja (Hrvatska), osnovan 2003. godine. Prvi nastup su imali 2005. godine. U prvim godinama su nastupali u Sinju, Imotskom i Zagrebu, tada su je i nastao najveći dio njihovih autorkih pejsama. 2007. godine snimaju demo album. Od 2009. godine počeli su raditi na novom materijalu.

Harpoon Blues band postoji od proljeća 2006, prvo pod nazivom Akustik 3, pa kako su u bend došli novi članovi nazivaju se Akutik 5, da bi polovinom 2007. godine promijenili ime u Harpoon Blues Band kojeg danas čine: Lovre (vokal, usna harmonika), Vice (gitara), Duje (bass), Gile (klavijature), Joke (bubnjevi).





0 comments:

Objavi komentar