SCREAM FEST ce trajati tri dana?! (13.-15.07.) - Najavljena jos 3 benda

datum objave: 02.07.2012.


Odlična vijest nam stiže od organizatora Scream Festa. Ranije je Scream Fest bio najavljen kao dvodnevni festival ali zbog velikog interesa kako publike tako i bendova, organizatori su odlučili produžiti festival za još jedan dan, tj. festival se zatvara 15.07. a ne 14.07. 

Pored ranije najavljenih bendova: Pero Defformero, HellRide, Aesthetic Empathy, Uncle Sam Decided, Anemija, Terra Slaves, Mrke Ploče, Prevail i Siledžije, najavljena su još tri benda, a to su:  melodic progressive / death metal Hetrem iz Širokog Brijega (BiH), melodic death metal My Last Suicide iz Banja Luke (BiH) i metal/turbofolk sastav Svilen Konac Project iz Beograda (Srbija)

Još jedna vijest vezana za fest je ta da bend Andrija neće nastupiti na festu, a umjesto njih dolazi L'kok iz Šibenika (Hrvatska).

Ulaznica za jednu večer: 5 KM
Cijena hrane i pića možete vidjeti ovde
Lokacija (mapa): kliknite ovde 


Fotografije sa kupališta Božjak:



O bendovima:


HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čine muzičari koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu (1994-1996) i voditelj je emisije Crna Ovca, Emir Saračević - bassist benda Snake Eater i voditelj The Aebyss Radio Showa, Damir Zirojević - bubnjar metal punk sastava Dozër i Pero Bruić - vokal benda Arhe. Njima se u ljeto 2011. pridružio i Gligor Glisha Popović (Snake EaterDeus ex Carousel i Ofsajd).

Prevail je bend iz Splita (Hrvatska), osnovan krajem 2010. godine. Već 2011. godine su zabilježili par nastupa u Splitu, Trogiru, Omišu. Rade na autorskim pjesmama, a snimili su i spot za pjesmu Placebo God. Članovi benda su: Toni (vokal), Davor (gitara), Boris (gitara), Miran, Pere (bass) (bubnjevi).


L'kok je funk / rock bend iz Šibenika (Hrvatska), osnovan 2010. godine. Svi članovi su svirali i u nekim drugim bendovima. Nastupali su u Šibeniku, Zaboku, Zagrebu, Drvaru itd. a bili su gostovali su u emisiji "Garaža" na HRT-u. Snimili su spot za pjesmu "Strah". Pozvani su da nastupe kao predgrupa Guns 'n Roses-ima u Splitu, ali organizator ovog koncerta im je otkazao nastup.

Terra Slaves idejno postoji još od početka 90-ih godina. Bend je konkretizirao ideju koju su neki od članova provlačili još prije 10-ak godina u tadašnjim bendovima Secret South  i Neera Etva. Spajanje narodnih napjeva kao što su ganga i bećarac s modernijim glazbenim izričajima najbliži metalu i rocku je ono što ovaj bend čini prepoznatljivim. 2009. godine je snimljen demo, a trenutno snimaju svoj prvi album.Iza sebe imaju nastupe po festivalima većinom u BiH kao i klupske svirke po BiH i u Hrvatskoj, a nastupali su i sa bendovima Kultur Shock i Kries.

Siledžije su Rock / rap / alternative sastav iz Ljubuškog. Prošle godine su pobijedili na F.O.S.N.A. festu i Jaeger Musc Night takmičenju, a ove godine na devetom izdanju WHF-a (West Herzegovina Festival). Trenutno rade na svom prvom albumu.


  

Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova.

Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav, koji je nastao od nekadašnjeg benda Kursk (osnovanog oko 2002.) AE je 2010. godine završio snimanje svog prvog albuma "Definement". Nekoliko puta su nastupili, a kao najvažniji nastupi izdvajaju se: na Demofestu u Banja Luci i na Sarajevo Metal Festu 2011. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot. 

Uncle Sam Decided je formiran u januaru 2007. godine u Sarajevu. Postavu benda čine članovi hardcore/punk i metal bendova. Nakon raspada benda “Access Denied”, gitarista Kenan Ljuca i bubnjar Vanja Gutić odlučuju nastaviti rad i oformiti novi bend. Već nekoliko gotovih pjesama kada im se pridružuje basista Vedad Strujić iz hardcore/punk benda “Stroj” (ex “Kazna”). Nakon što su izdali prvi EP "Lord of Insanity" 2008. godine, bend konačno izdaje i prvo full-lenght izdanje pod nazivom "State of Mind” koji sadrži devet pjesama na engleskom jeziku. 
  
Anemija je heavy metal bend iz Jablanice. U ljeto prošle godine snimili su svoj prvi demo album "Prolaze i posljednji dani" na kojem su se našle neke pjesme koje su nastale dok su radili pod imenom "Dreamers". Učestvovali su na Rock Marathon festivalu demofestu u Jablanici, FARSA festu u Čapljini i na drugim mjestima.
  
Bend Mrke ploče je osnovan 2007. godine u Imotskom (Hr) i trenutno broji 8 članova. Rade svoje pjesme koje su neki posebni i neuobičajeni mix punka, raggaea, metala, ska, rocka. Ima tu još svega, ali i ovo je dovoljno. 2009. godine bendu su se priključila još 3 člana i to trombonist, trubač i saksofonist. S takvom postavom zauzeli su 2. mjesto na 5. WHFest-u u Grudama, od 28 bendova. 

Svilen Konac Project je power metal / turbofolk sastav iz Beograda (Srbija). Sviraju obrade turbofolk pjesama ali u power metal fazonu. Snimili su jedan demo sa 10 pjesama. I već su održali prilično voliki broj svirki


Hetrem je thrash metal band iz Širokog Brijega nastao 2007. godine prvo pod imenom "Orion". 2010. godine mijenjaju ime u Hetrem. Do sad su zabilježili solidan broj nastupa u gradovima BiH i Hrvatske. Najveće dostignuće benda je festival demo bendova - Nektar Demofest, u Banja Luci, na kojem je bend 2009. godine osvojio nagradu publike. Bend čine: Filip Musa (vokal, gitara), Berislav Arapović "Boro" (gitara), Eugen Marić (bass), Denis Leko (bubnjevi).

My Last Suicide se okupio u martu 2009 godine. Konačna postava je oživjela nakon nekog vremena. Nakon par svirki stigle su pozitivne kritike. Kao najvažnije nastupe izdvajaju: svoje učešće na Metal Festu u Banja Luci, 2010. godine, Urban Fest - Osijek (Hrvatska), 2011 itd. U julu, 2011. godine su završili snimanje svog prvog EP-a "Personality Disorder".


0 comments:

Objavi komentar